måndag 28 februari 2011

21 juli 2006

Sen tog det ända till 21 juli innan jag skrev igen. Som en kuriositet kan nämnas att jag såg min gamla bil, som jag skrev om i inlägget, idag i Smedsby, så den är still going strong.

Vad jag tydligen inte skrev om i det där inlägget, fastän jag berättade om att vi var till Juku-juku-maa var att jag hade lånat dotterns bikini. Den var jättefin så länge den var torr. Men ack och ve, när jag var i vattnet töjde den. Och töjde, och töjde. Jag tordes knappt röra mig, stod stilla och höll fast byxorna :D Det var lite snopet.

biltrubbel
Några dagar sen jag skrev sist, det beror på att jag har varit hos mina föräldrar och inte velat belasta deras långsamma modem med bloggande.

Eftersom jag har över 100 km till föräldrahemmet blir det tyvärr inte allt för ofta jag besöker dem. Men som tur är har de en stuga här i byn, så vi träffas nog minst en gång i månaden i alla fall. Nu var det meningen att vi skulle tillbringa hela veckan hos dem, besöka Jakobs dagar och Juku-Juku-Maa, umgås och ha det trevligt. Fast jag har ju inte semester, så jag har försökt förena nytta med nöje och jobba flitigt... tyvärr har jag inte riktigt nått målet denna vecka. Jag försöker låta bli att tänka på hur många lördagar jag månne måste jobba i höst för att ta igen det jag har missat i sommar. Hursomhelst kom vi hem redan idag pga Sverigesfrämmande som anländer tidigare än förmodat. (Välkomna, kära gudföräldrar!) Vi hann dock besöka Juku-Juku-Maa i tisdags (sönerna var mycket nöjda) och Gågatans marknad i Jakobstad igår.

Nåväl, vi brukar ta bilen när vi ska åka till föräldrarna, men nu har vår bil varit obesiktad länge Till en början var vi lite sent ute med besiktningen, och så gick den inte igenom. En bromsskiva måste bytas, och så blinkade ett par varningslampor som inte skulle få blinka. Bromsskivan klarade maken av att byta, men problemet med varningslamporna måste överlåtas åt en märkesverkstad. Då får man allt lov att beväpna sig med tålamod. Första lediga tiden var 4 dagar efter att "prövotiden" på en månad hade gått ut (dvs. för att man skulle kunna besikta endast det som inte var i skick vid första besiktningen). Jag förde bilen till verkstan, och fick veta att problemet krävde att en reservdel måste beställas till ett pris på över 700 euro... men vad gör man, man vill ju ha eländet besiktat. Problemet gällde nån grej som man kan koppla ur krockkudden med ifall man vill ha en barnstol i framsätet. (Vi har ingen småtting längre, tyvärr, så saken är inte aktuell för vår del.) Delen skulle beställas, och vi fick en ny tid som inföll när jag var i England. Äldste sonen for med bilen till verkstan, och ombads vänta en stund, eftersom de inte var klara med föregående bil. "Stunden" blev tre timmar.... och när han äntligen fick lämna in bilen märkte de att delen inte hade kommit. (Vi väntar fortfarande på att de ska ringa och säga att den har kommit så att vi kan beställa ny tid.)

Av någon anledning slutade varningslamporna plötsligt att blinka... och idag har bilen blivit besiktad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar